Tänkvärda nyheter

WooCommerce integration för Närkefrakt

WooCommerce integration för Närkefrakt

Om en E-butik har e-handelssystemet WooCommerce kan ett plugin installeras varpå en automatisk ”brygga” skapas mellan e-handelssystemet och logistiksystemet Unifaun. Fördelarna blir därmed att logistikordrar kan skapas automatiskt till Närkefrakt när kunden lägger en order.

Automatiserat och digitaliserat

Allt fler tjänster blir både digitaliserade och automatiserade. En utveckling som generellt gynnar både producent, återförsäljare och konsument. Detta både gällande säkerhet och användarvänlighet. Ett sätt att automatisera administrationen för E-handlaren är att utnyttja Woo Pacosft Unifaun.

Skapar automatiserat flöde av information

När kunder lägger order i E-handelssystemet WooCommerce anger kunden både leveransadress och betalningsalternativ. Därmed anges all information som behövs för att en logistikorder ska kunna skapas. Så fort orderna har lagts skickar Woo Pacsoft Unifaun denna information, från WooCommerce till Unifaun. Detta tack vare att inloggningsuppgifter och API-nyckel har angetts i detta plugin.

Via inställningar i Unifaun väljer E-handlaren vilket logistikföretag som ska utnyttjas. I detta exempel väljs Närkefrakt. Unifaun har däremot samarbete med alla större logistikföretag. Överföring av data till logistikordrar kan alltså ske till ett flertal olika logistikföretag helt automatiskt. Information används alltså automatiskt för att en logistikorder ska skapas till Närkefrakt. Sista steget är därmed att logga in och skriva ut de ordrar som ska användas. Det enda som inte sker automatiskt är därmed utskriften och förberedelse av kollit inför frakten ska utföras.

WooCommerce till Närkefrakt – Detaljerna

 • Installering
  Installering av Woo Pacsoft Unifaun är mycket enkelt tack vare att det är godkänt av WordPress. Det betyder att pluginet kan laddas hem från deras katalog med plugin.
 • Aktivering
  Genom att gå in på administrationspanelen i WP och välja ”Plugin” kan detta plugin aktiveras.
 • Skapa orderkopplingen
  För att informationen ska kunna gå direkt från WooCommerce till Unifaun och där skapa ordrar till Närkefrakt krävs att en orderkoppling beställs. Det är en tjänst som aktiveras hos Unifaun och som skapar en startavgift och en återkommande månadsavgift. När detta beställs ges tillgång till en API-nyckel som anges i pluginet och som skapar detta informationsflöde.
 • Inställningsmöjligheter
  I Unifaun går det att välja på ett flertal inställningsmöjligheter. Det går exempelvis att välja om beställningen ska genomföras med ett eller flera paket samt om kunden ska få aviseringar att Närkefrakt har hand om logistiken och när paketet kommer. En avisering som kan ske med sms och/eller mail.