Tänkvärda nyheter

Anlita en assistansförmedling

Anlita en assistansförmedling

För den assistansberättigade finns ett svårt, stort och viktigt val att göra, nämligen valet av assistansbolag som ska verkställa ens insatser. Det finns mängder av aktiva aktörer runt om i hela landet och problemet är kanske inte att hitta en – utan att hitta rätt. En assistansförmedling kan göra det stora valet betydligt enklare genom att genom att helt oberoende leta rätt på dom bolag som matchar bäst vad gäller både krav och önskemål.

En assistansförmedling ger oberoende hjälp

En assistansförmedling arbetar helt oberoende och kan därmed ge en rättvis bild av flera olika assistansbolag. I just den här frågan och i det här valet finns många fördelar med oberoende hjälp eftersom alla som har rätt till assistans är olika individer med olika behov.

Man kan få rådgivning och hjälp genom hela processen, vare sig man ska välja ett assistansbolag för allra första gången sedan man fått sitt beslut, eller om man ”bara” vill byta från ett bolag till ett annat.

Hjälp att hitta bäst ”matchningar” med olika assistansbolag

En utan anledningarna till att många väljer att anlita hjälp från en assistansförmedling är troligtvis tack vare sättet dom arbetar på. Dom presenterar inte bara några förslag på assistansbolag som finns i närheten – utan förslag som matchar med dom krav, önskemål och andra uppgifter som man själv har lämnat.

Hur många matchningar man kan få beror helt på dessa uppgifter, samt om man vill ha ett bolag som finns lokalt där man är bosatt eller om avståndet har mindre betydelse. En del får många matchningar och behöver därmed ta ställning efter det medan andra bara får någon enstaka. Man kan i alla fall veta med säkerhet att matchningarna uppfyller kraven och därefter får man låta magkänslan fatta det slutgiltiga beslutet.

Mindre arbete för dig

Kort och gott kan man säga att genom att anlita en assistansförmedling inför ett val eller byte av assistansbolag spar man både tid och energi som annars hade gått åt till ett ganska stort och hårt arbete. Att hitta olika aktörer i branschen är inte så svårt med tanke på det stora utbudet men att hitta och välja rätt är desto svårare. Några av dom stora fördelarna med att anlita en assistansförmedling är:

  • Du sparar tid
  • Du får stöd genom hela processen
  • Chansen att hitta det assistansbolag som passar just dig bäst blir större