Tänkvärda nyheter

Bad Moms från 2016

Bad Moms från 2016

Bad Moms är en hysteriskt rolig amerikansk komedi från 2016. Filmen hade först premiär 19:e juli 2016 i New York och släpptes sedan på biograferna 29:e juli. Den fick varierande kritik från både kritiker och biobesökare men inbringade ändå hela 183 miljoner dollar världen över. Det är riktigt bra då filmen hade en budget om “endast” 20 miljoner dollar.

Manusförfattarna är desamma som ligger bakom den framgångsrika komedin Baksmällan och dess uppföljare, nämligen Jon Lucas och Scott Moore. Filmen fick också en uppföljare, A Bad Moms Christmas, som släpptes i USA så sent som 1:a november 2017. Bad Moms erhöll 2017 en People´s Choice Awards i kategorin favoritkomedi medan Kristen Bell var nominerad i kategorin bästa skådespelerska i komedi, men vann tyvärr inte.

I rollerna ser vi kända skådespelare som Mila Kunis, som kanske är mest känd för sin roll i TV-serien That ´70s Show samt röst till Meg Griffin i den animerade serien Family Guy. Kristen Bell är en annan skådespelare som är med i Bad Moms och mest känd för sin roll i TV-serien Veronica Mars.

Filmens handling

Filmen Bad Moms handlar om tvåbarnsmamman Amy Mitchell (som spelas av Mila Kunis) som lever med sin man Mike och sina två barn, Jane och Dylan, i Chicagos förort. Amy håller på att bli utbränd på grund av alla krav som finns runt omkring henne i hemmet, jobbet och i barnens skola. Hon arbetar som en säljare på ett hippt och ungdomligt kaffeföretag och känner sig överarbetad. Dessutom är hon delaktig i föräldrarådet på barnens skola.

En dag för hon till slut nog av de översittare som finns i rådet och då främst av Gwendolyn James (som spelas av Christina Applegate) och hennes anhängare Stacy (Jada Pinkett Smith) och Vicky (Annie Mumolo). Amy gör då uppror och hamnar i trubbel men får också vänner som är i liknande situationer, nämligen Carla (Kathryn Hahn) och Kiki (Kristen Bell). Dessutom upptäcker Amy att hennes man är otrogen mot henne och hon slänger då ut honom ur huset, vilket gör att hon därmed behöver göra ännu fler saker, och ensam.