Tänkvärda nyheter

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Bank Norwegian är, precis som namnet antyder, en norsk bank. Norwegian Bank står på tre ben. Först och främst finns det ett stående samarbete mellan banken och flygbolaget Norwegian Air. Banken har en intuitiv och välfungerande e-handelslösning som gör det möjligt för kunder att enkelt använda bankens olika tjänster. Slutligen har banken mycket attraktiva villkor, inte bara för kunder som gillar att spara pengar utan även genom deras kreditkort. Under 2017 hade banken mer än en miljon kunder, varav den absoluta majoriteten var kreditkortskunder.

Bank Norwegian Kreditkort

Eftersom de flesta av bankens kunder använder sig av kreditkortet är det värt att presentera fördelarna och nackdelarna närmare. Om du vill ha mer info om Bank Norwegian kreditkort är det bara att läsa vidare. Kreditkortet har ingen årsavgift och det kostar inget att förnya kortet om det skulle gå sönder eller bli stulet. Väljer du e-faktura slipper du även betala en aviavgift. Det kostar inget att ta ut pengar, vilket är perfekt när du reser. Värt att notera att vissa utländska banker kan ta en avgift. Det kan vara värt att prova olika bankautomater för att hitta den billigaste, alternativt en bank som inte heller tar någon avgift för uttag. Det finns dock ett valutapåslag på 1,75 %. Kreditkortet har en högsta kreditgräns på 100 000 kronor. Gränsen är dock baserad på flera faktorer, inte minst det du anger som din lön. Var 30:e dag samlas alla kostnader som du har lagt på kortet i en faktura. Denna faktura har du cirka 14 dagar på dig att betala, antingen fullt ut eller minst 3 % av beloppet. Betalar du av allt så slipper du räntan men om du delar upp betalningen får du betala en månadsränta på 1,67 %.

Cashpoints

En av de bästa fördelarna med kreditkortet är att du får cashpoints varje gång kortet används. Om du har använt mer än 100 000 kr på kortet får du 0,5 % för inköp efter denna gräns. Det gäller vid köp med utländska pengar (det vill säga utomlands), när du handlar hos en dagligvaruhandel eller när du köper något från en bensinstation. Du får dock betydligt mycket mer när du köper biljetter via Norwegian Air. Flex-biljetter ger 10 % av biljettpriset som bonus och LowFare-biljetter ger 4 %.

Kreditkortet är med andra ord utmärkt att använda både till vardags och när du ska resa.