Tänkvärda nyheter

Hitta rätt bland hantverkare och fastighetsskötare

Hitta rätt bland hantverkare och fastighetsskötare

De flesta har en eller två negativa erfarenheter av hantverkare. Det är ju tyvärr inte alla som utgör sig för att vara hantverkare som verkligen har de rätta kunskaperna. Särskilt i Stockholm kan det vara knepigt att få tag på någon som håller det de lovar, och gör ett jobb som man som kund blir nöjd med. Dock är det så att Sveriges huvudstad faktiskt har tillgång till ett par firmor som är bra på sitt jobb. Elektriker som kopplar in alla sorters el, möbelsnickare som bygger de finaste möblerna i bästa kvalitén, VVS-folk som får ordning på avloppet på ett litet kick, och så vidare.

Hitta rätt i djungeln

Att hitta rätt hantverkare i Stockholm kan vara riktigt svårt. Har du tur så känner du någon som har en kusin vars granne en gång åkte tåg med en tant vars barnbarn är en riktigt bra värmeinstallatör, och på den vägen blir det sen. Om man inte har samma vattentäta rekommendation, finns det ett par saker att kolla på när man jämför olika företag:

  • Referenser från tidigare kunder
  • Utbildningar/kurser/gesällbrev
  • År av erfarenhet i branschen
  • Pris i förhållande till arbetsmängd

Finns det en hemsida, så är det proffsigt och användbart för dig om den har bilder eller information från ett eller flera andra jobb som hantverkarna gjort. Har de dessutom gesällbrev eller utbildningar att peka på, kan du också förvänta dig en viss standard. Antalet år de varit i branschen är viktigt att veta, och du kan också kolla hur företaget har haft det på inkomstsidan de senaste åren. Ett företag med “lång och trogen” tjänst som många väljer att anlita på för sin fastighetsskötsel genom deras goda rykte är EMJ Service.

Preppa ditt hem

Innan ett gäng renoveringstokiga människor stormar in med sina verktyg i högsta hugg, finns det ett par saker som man som boende i hemmet kan tänka på. Nummer ett är att koka kaffe. Alla hantverkare älskar kaffe, och älskar att någon annan bjuder dem på denna livets dryck. I storstaden är de dessutom inte så bortskämda med service som denna, och kommer att bli ännu gladare.

Dina hantverkare i Stockholm bör komma med täckpapp som ska skydda golvet när de jobbar hemma hos dig. Du kan också göra dig själv en tjänst och täcka möbler och annat ömtåligt med lakan eller likande, om inte annat så för att underlätta städningen efter hantverkarna är klara med att uppdatera ditt hem.