Tänkvärda nyheter

Räddaren i nöden för många

Räddaren i nöden för många

Mopeden är en smidig liten farkost som passar vissa personer perfekt. Har du en lagom sträcka till jobbet och avskyr lokaltrafik? Är du i senare tonåren och vill ta dig själv till skolan och hem? Är du äldre och singel och vill ha något mindre i stan än bil? Beroende på vad just du vill ha din moppe för, så kan du hitta en som passar just dig. Här gör vi en snabb och enkel lista, som du kan se igenom när du vill få en idé över vad du letar efter:

  • Hur långa avstånd planerar du köra varje dag?
  • Är du fixarjocke i ryggraden, eller är det mer lämpligt att lämna in på verkstan för dig?
  • Vill du ha något som är främst praktiskt för sin sak, eller ska den vara senaste årsmodellen i sin snyggaste version?
  • Är detta något som ska hålla för dina barnbarns barn eller snarare en kortare period på några år?
    Ska den vara i prisklass med en bil eller dyrare cykel?

Vi känner med dig – det är så många val – men se det som en utmaning, och du kommer vara nöjdare än någonsin med ditt köp!

Leta, lär och köp

Sök, sök och sök. Se vad andra skriver om sina erfarenheter, förvåningar och förväntningar. Det finns inget ärligare forum än det du har framför dig just nu.

Är du till exempel ute efter en klassisk rackare med en skön körställning, så får du nog snabbt rekommendationer om den populära vespan från italienska Piaggio. Har du tänkt dig något sportigare, där du kan mecka dig själv oljig om fingrarna på fritiden, så kan en högkvalitativ Yamaha sitta på sin plats. Andra vill bara ha något som tar en från hemmet till affären, skolan och jobbet – med premissen av regelbunden verkstadsöversikt.

Det finna otroligt många val. Du hittar till och med mopeder från Sverige, som till exempel Monark eller Crescent; Japan och Kina är även de flitiga tillverkare av detta fordon. Hur som helst var frågvis om mopedfabrikatet, så får du inga otäcka överraskningar när det väl bär av!