Tänkvärda nyheter

Jämföra och utvärdera assistansföretag

Jämföra och utvärdera assistansföretag

För att hitta ett assistansföretag som passar för en själv och sina behov är det viktigt att jämföra och utvärdera olika aktörer. I Sverige finns det enormt många assistansföretag att välja mellan och många arbetar på olika sätt, och ingen är rätt för alla. Just därför ska man vara noggrann med sitt val, och vet man inte hur man själv så gå tillväga finns det hjälp att få.

Innan och under samarbetet

Att utvärdera assistansföretag är viktigt både innan och under samarbetet. Att jämföra olika företag innan man anlitar något är viktigt för att hitta så rätt som möjligt men det är också viktigt att fundera under tidens gång om det är något man inte är nöjd med. Ta gärna hjälp av en nära anhörig och fundera över om allt fungerar som det ska eller om det finns något du vill ändra på. Alla frågor är viktiga att lyfta och man har själv rätten att bestämma hur olika insatser ska verkställas.

Om du inte är nöjd

Genom att utvärdera företaget man har anlitat även under tidens gång kan man snabbt känna om man inte är nöjd eller inte. Låter man det bara vara är det lätt hänt att allt flyter på i samma hjulspår även om man inte känner sig helt tillfreds med verkställandet. Är man inte nöjd med sitt nuvarande assistansföretag har man alltid rätt att byta. Även om det kan vara en ganska långdragen process så är det mödan värt för att få känna att man själv bestämmer över sitt liv och sin vardag.

Ta hjälp

Om man tycker det känns svårt att jämföra och utvärdera assistansföretag på egen hand så finns det hjälp att få. Det finns flertalet sidor på nätet som kan hjälpa till att hitta matchningar med företag utefter egna önskemål och behov som man fyller i. På så sätt sorteras dom andra bort och du kan välja mellan dom som matchat. Det går snabbt och lätt och sidorna är helt oberoende, och jämför dessutom företag över hela landet. Att välja vilket företag som ska förmedla assistans är ett svårt val för många. Det kan vara bra att ha hjälp för att sålla bort aktörer som inte matchar ens krav, för att sedan kontakta några som verkar intressanta. Byt om du inte är nöjd eller får det stöd du behöver, och våga ställa höga krav på utformningen.