Tänkvärda nyheter

Assistansanordnare i Halland

Assistansanordnare i Halland

Är du i behov av en assistansanordnare i Halland? Det är mycket som krävs för att man ska kunna hitta någon som är lämplig för sig själv. En assistansanordnare behöver kunna matcha ihop dig med rätt personlig assistent, något som kan vara svårt. Du behöver hitta en person som dels är professionell och klarar av att hjälpa till med alla sysslor och som samtidigt tycker det är roligt och givande att göra sådant som du gillar. För att hitta en assistansanordnare i Halland på ett enkelt sätt kan det vara smart att vända dig till assistansförmedling.se, en site där du kan få hjälp att utvärdera och jämföra olika företag som erbjuder privat assistans.

Köp din egen assistans

Som brukare kan du välja olika sätt att hitta assistansanordnare, bland annat genom att gå via kommunen eller ett privat företag. Även brukarkooperativ är ett alternativ. Du kan känna dig lugn med vilket alternativ du än väljer eftersom du slipper hantera allt som rör den logistiska delen, som exempelvis lönehantering, skatter och rekryteringsprocesser. Hur du väljer att köpa assistanstjänster, exempelvis kommunalt eller privat, är helt upp till dig och det finns olika alternativ som kan vara passande. Fundera över vad du tycker är viktigast, exempelvis att slippa arbetsgivaravgifter eller att kunna bestämma allt själv.

Om du ska anställa personer för personlig assistans

Om du är brukare och vill anställa egna personliga assistenter behöver du först och främst vara beviljad själva ersättningen från försäkringskassan. Därtill behöver du ha företag som är registrerat hos Skatteverket. Om det endast är du som ska ha personlig assistans behövs inget intyg från IVO, dock behövs det om du tänker erbjuda assistans åt andra. Tänk även på att om du startar företag för att kunna anställa personliga assistenter åt dig själv, får du inte driva företaget i vinstdrivande syfte. Allt överskott måste betalas in till försäkringskassan.

När du väl anlitar assistansanordnare i Halland är det många saker att tänka på, bland annat behöver du veta vad som ska stå med i avtalet. Genom att gå via hjälpande sidor som assistansförmedling.se kan du få kostnadsfri juridisk rådgivning, något som kan vara skönt när du ha möte med bland annat försäkringskassan.