Tänkvärda nyheter

Safariresor i Sydafrika

Safariresor i Sydafrika

Safariresor i Sydafrika

Många personer som åker på safariresor i Sydafrika är ute efter en unik naturupplevelse och de flesta blir inte besvikna men för att säkerställa en magnifik resa är det rekommenderat att välja en resebyrå som har lång och gedigen erfarenhet, som NYATI Safariresor. I den berömda Krugerparken kan du se de berömda ”big five” men även njuta av fantastiska landskap och naturupplevelser.

Safariresor i Sydafrika är en speciell upplevelse. I Sydafrika finns mängder med safariparker. En av de allra mest kända är Krugerparken i norra Sydafrika. Krugerparken är, tillsammans med nationalparkerna i Zimbabwe och Moçambique, ett av Afrikas största vildmarksområde. I detta område, som är omkring 35 000 kvadratkilometer stort är safariresor omåttligt populära. Om du åker på safariresa i Sydafrika så har du chans att se alla djuren som är med i vad man brukar kalla ”the big five”. De stora fem är lejon, leopard, afrikansk buffel, noshörning och elefant. Men fokusera inte bara på dessa djur. På en safariresa i Sydafrika kommer du att se massor av andra djur som till exempel surikat och vårtsvin, fantastiska djur som många känner igen på grund av Timon och Pumba – kändisarna från filmen lejonkungen.

Maximera din safariupplevelse

Det är inte tillåtet att köra offroad i alla parker, i till exempel Krugerparken får man inte lov att åka utanför vägsystemet, men i vissa privata parker är det tillåtet att köra offroad något som gör att man ofta kan komma närmare djuren. Många som åker på safariresor i Sydafrika söker en unik upplevelse. Om du väljer att bo på en safarilodge kan det vara en idé att välja ett ställe som inte har så många rum, på så sätt vet du även att det inte kommer att vara så mycket bilar ute i parken. Under en safariresa i Sydafrika upplever många fantastiska naturupplevelser, inte bara för att man ser så många coola djur utan även för att landskapet är otroligt.

Många safariparker i Sydafrika

Förutom den berömda Krugerparken så finns en mängd andra parker där du kan få en unik safariupplevelse. Vissa privata parker har bara vissa djur, medan andra sträcker sig över stora områden och har mängder med vilda djur. I anslutning till nationalparken Kruger finns en mängd privata parker som erbjuder unika safariupplevelser. Under safariresor i Sydafrika så vill många komma nära djuren.