Tänkvärda nyheter

Att köpa begagnad mobil

Att köpa begagnad mobil

Mobiltelefoner har mer eller mindre kommit att bli förbrukningsvaror. Många väljer att byta upp sig så snart det släpps en ny modell och den gamla blir liggandes i någon kökslåda. Däremot finns det flera företag som köper och säljer vidare just begagnade mobiltelefoner, vilket är ett bra alternativ för den som inte behöver eller vill ha det allra senaste.

Billigare och bättre för miljön

Många byter som sagt mobiltelefoner ofta och inte för att det är fel på den gamla utan helt enkelt för att det kommit nytt på marknaden. Alla har inte det behovet och då kan man både spara pengar och göra miljön en tjänst genom att köpa en begagnad istället för en splitterny i butik. Man kan faktiskt spara tusentals kronor beroende på modell och ålder och det kan minst sagt bli en lönsam affär.

Kolla efter garanti

Visst kan man köpa begagnade mobiltelefoner av privatpersoner via olika annonssidor men det man ska ha i åtanke då är att man inte får någon garanti. Många av dom företag som säljer begagnade mobiler erbjuder däremot garanti – även om den gäller ett ganska kort tag. Det kan vara alltifrån 30 dagar till ett par månader men det ger åtminstone en liten trygghet i och med köpet som man gör. Så – var noggrann med att kolla efter garanti.

Jämför olika företag

Det finns som sagt en del företag, främst på nätet, som säljer begagnade mobiltelefoner. Är man intresserad av att köpa en kan det vara klokt att kolla runt lite och jämföra priser och annat innan man slår till, för att försäkra sig om att man väljer den bästa tänkbara. Kolla om det finns några referenser på den egna sidan och läs igenom dom. Se också till att jämföra priset på den modell du är intresserad av – men tänk på att skick och andra egenskaper också kan skilja sig när man köper begagnat.

Att tänka på

Har du bestämt dig för att en begagnad mobil är ett bättre val för dig än att köpa en fabriksny i butik finns det dock en sak att se upp med, och det är att den inte bör vara allt för gammal eftersom operativsystemen uppdateras ofta nuförtiden. Att ett företag skulle sälja modeller som är så pass gamla att dom kommer innebära problem på den punkten är dock ganska liten men det är bra att ha i åtanke när man letar efter bättre begagnade mobiltelefoner.