Tänkvärda nyheter

Vad är speciellt med smartklockor för barn?

Vad är speciellt med smartklockor för barn?

Smarta klockor finns både till vuxna och barn. Dess funktioner skiljer sig däremot rejält. Här går vi igenom vilka funktioner som smartklockor för barn har och hur man kan använda sig av dem i vardagen.

En telefon som inte tappas bort

Med en smartklocka kan man ringa, likt en telefon. En fördel att välja en smartklocka till barnen istället för en mobiltelefon är att den inte lika lätt tappas bort. Klockan sitter på armen var än man går och chansen att den skulle tas av är minimal. Jämför detta med en mobiltelefon som barnen lätt förlägger var som helst.

Begränsat antal nummer

Med en mobiltelefon kan barnet ringa vilket nummer som helst. Det går visserligen att begränsa med speciella appar som behöver laddas, installeras och ställas in. Men med en smartklocka är detta redan klart. Med en kod kan man lägga in ett visst antal förutbestämda nummer som går att ringa. Inga andra nummer går att ringa. Därmed undviks onödiga samtal i felaktiga nummer. Alla kan däremot ringa till klockan men genom att bara ge ut numret till de närmsta finns heller ingen risk att någon okänd ringer.

På internet – men trygg

För att kunna ha GPS krävs internetuppkoppling. Men med internetuppkoppling ges även tillgång till en rad funktioner och hemsidor som man som vuxen vill hålla borta från barnen. Smartklockan är en lösning på detta. Den har GPS positionering som kan ställas in via olika inställningar. I vissa fall finns även ett par andra funktioner kopplade till internet. Men barnet kan inte besöka webbplatser, använda chatfunktioner eller liknande.

Trygghet för förälder

En smartklocka kan skapa en betydande säkerhet för föräldrarna. Via GPS går det att se var barnen befinner sig, de kan ringa hem när som helst och det finns även en SOS-knapp på klockan. Genom att trycka på SOS-knappen kommer klockan att ringa upp förutbestämda nummer i en speciell ordning till att någon svarar. På detta sätt kan barnen alltid få kontakt och hjälp vid behov.

Funderar du på att köpa en smartklocka för barn? Prata med en säljare om vilka funktioner som finns och vad som därmed bör prioriteras i val av modell. Kom ihåg att köpa en med svenska menyer.