Tänkvärda nyheter

Behövs parterapi i Stockholm

Behövs parterapi i Stockholm

Bråk, tjat och olycka i förhållandet? Det finns mängder av anledningar till varför man i en relation blir osams. Men om osämjan pågått för länge och om ni fortfarande bråkar om samma saker gång på gång, kan det vara tid att söka parterapi i Stockholm. Genom parterapi kan du och din partner, tillsammans med en utbildad parterapeut, få hjälp att kommunicera med varandra. Det kanske låter som något enkelt. Men ofta är just kommunikationen det som sätter käppar i hjulet för många par. Man har helt enkelt inte något att säga. Eller så känner man att man aldrig blir hörd. När du och din partner samtalar tillsammans med terapeuten får ni båda möjlighet att höras och bli lyssnade på.

Kan kännas läskigt

För de par som väljer parterapi i Stockholm är det vanligt att man känner sig orolig inför det första mötet. För vad händer om terapin i slutändan kommer leda till att min partner lämnar mig? Vissa par söker hjälp för sent, när tystnaden infunnit sig. Trots att det inte är roligt att ha högljudda gräl där ni båda skriker, är den här sortens gräl ändå mellan två människor som bryr sig. De vill bli hörda och sedda. Är ni tysta runt varandra hela tiden kanske ni inte orkar mer? När ni besöker parterapi i Stockholm kommer terapeuten hjälpa er hitta fokus och inte virra iväg på argsinta sidospår.

När behöver vi hjälp?

Det är lätt hänt att man väntar för länge med att söka hjälp. En bra indikator på när parterapi i Stockholm kan vara rätt för er är när ni bråkat alldeles för många gånger om samma saker och när inte längre blir sams. Har den kända tystnaden infunnit sig är det ibland redan försent, men finns det lite ork och kraft kvar att ge kan det naturligtvis vara värt att testa ändå. Det finns flera ställen i Stockholm där ni kan gå i terapi, bland annat finns det terapeuter på Kungsholmen och även i utkanterna av staden. Ett första steg kan vara att ringa en terapeut eller mejla för att få svar på frågor och för att sätta bollen i rullning.