Tänkvärda nyheter

Catering Stockholm – mer än bara festplanka

Catering Stockholm – mer än bara festplanka

Catering är en vanlig och minst sagt bra lösning för den som planerar en stor fest eller annan tillställning och vill bjuda på mat till sina gäster. Grillspett, kycklingklubbor och saftiga ribbs är vad många förknippar mat caterad mat men utbudet har under dom senare åren blivit betydligt bättre än så. Många företag i bland annat Stockholm har valt att rikta in sig på ekologiskt, vegetariskt eller till och med vegansk mat och hos många kan man skräddarsy helt efter egna önskemål.

Från kött till vegetariskt

Allt fler blir medvetna om vad dom stoppar i sig och väljer av olika anledningar en alternativ kost. Många väljer bort kött för miljön och djurens skull och andra föredrar att äta varierat. Catering är oavsett vilken kost man äter ett bra alternativ för den som inte kan eller vill laga mat på egen hand inför en tillställning eller fest. Vegetariskt eller ej, catering finns att hitta i stort sett överallt och går dessutom att hitta med både enklare och mer exklusiv utformning.

Bredare utbud

I takt med att folk begränsar sin kost måste också företagen som jobbar med catering förändra sig för att locka kunder. I Stockholm finns flera firmor som valt att nischa sig inom ett visst område, så som vegetariskt, och utbudet på cateringmat är nästintill oändligt. I små städer fungerar det möjligtvis inte lika bra att bara erbjuda enbart vegetariskt som det gör i Stockholm men man brukar istället kunna skräddarsy efter önskemål. Dom stora firmorna kan alltså rikta in sig helt och hållet på ett speciellt område medans dom mindre behöver anpassa sig efter kundernas önskemål på ett annat sätt.

För stort eller litet sällskap

Catering passar egentligen lika bra för små som för stora sällskap och det finns flera anledningar till varför det är skönt att köpa färdigt istället för att laga själv. Det man kan tänka på är dock att om det är ett väldigt stort sällskap så kan det vara bra med blandad kost så att det finns något som passar för alla. För ett mindre sällskap där man vet att majoriteten inte äter kött är det kanske ett mer naturligt val att välja vegetariskt från någon av dom firmor som valt att nischa sig på det.