Tänkvärda nyheter

Vad bör man leta efter i en akuttandläkare?

Vad bör man leta efter i en akuttandläkare?

Vad bör man leta efter i en akuttandläkare?

Det är bra att ha koll på var man har sin akuttandläkare innan man behöver det. Vid akut tandvärk kan det vara så smärtsamt att man inte har tid att vänta till nästa dag – man behöver komma till en tandläkare genast. Precis som när man väljer ordinarie tandklinik finns det ett antal saker man letar efter. Det kan vara olika för alla. Kanske söker du en klinik med trygg finansiering? För de flesta är det viktigaste personalen. Att man blir väl bemött, att man känner att ens frågor tas på allvar och att tandläkare och hygienister är skickliga på det som de gör.

Generösa öppettider

Akut tandvärk kan uppstå när som helst. En faktor i valet av akuttandläkare kan således vara öppettiderna. När vi tittar på en aktör i Stockholm, akuttandläkarestockholm.net, ser vi att deras öppettider för akutbesök är som följer:

Måndag och tisdag: 0800 – 1800
Onsdag och torsdag: 0800 – 1700
Fredag: 0800 – 1300

Det finns aktörer som både har längre och kortare öppettider för akutbesök än just den här kliniken. Vid akut tandvärk går det ofta bra för många att vänta en natt, eller ett par timmar, men det är givetvis viktigt att man får vård så fort som möjligt. Risken är stor att det är ett tecken på ett underliggande problem som behöver stävjas snabbt för att inte bli ännu värre.

Finansiering

Den klinik du går till bör du kunna utnyttja ditt tandvårdsbidrag hos. Många erbjuder även möjligheten att dela upp betalningen på flera tillfällen. Akuta problem kan bli kostsamma – och det här kan vara avgörande för att man faktiskt ska gå till tandläkaren, istället för att skjuta upp det. Akut tandvärk går inte att planera – utan det kan hända de flesta, när man som minst anar det. Många kliniker har samma priser oavsett veckodag och tid på dygnet.

Skickliga tandläkare

Många söker akut tandvård efter att en permanent tand har slagits ut. Det finns generellt goda förutsättningar att återställa tanden till dess ursprungliga skick – men det är viktigt att man får vård så fort det bara går. En skicklig tandläkare kan ofta fästa tanden i dess ursprungsposition med hjälp av trådar och plast som fästs i de omgivande tänderna.