Tänkvärda nyheter

Dags att köpa klasströja? Tänk på det här

Dags att köpa klasströja? Tänk på det här

Att köpa klasströja är populärt – det ger en fin sammanhållning och ett fint minne att bära med sig även när klassen har splittrats för att möta nya äventyr. Det finns gott om leverantörer att välja bland och man kan välja bland färdiga motiv eller skapa sitt eget. Nedan följer några tips och råd inför köpet av klasströja.

Designa och köpa klasströja

Att tillsammans med klasskamraterna designa en klasströja är roligt – men det kan såklart vara svårt att komma överens. Ett bra tips är att ta fram olika förslag, för att sedan genomföra en omröstning i gruppen. Antingen får alla komma med varsitt förslag eller helt enkelt bara dom som vill. När den slutgiltiga designen har valts eller röstats fram är det dags att gå vidare till nästa steg – att genomföra köpet.

Jämför olika leverantörer av klasströjor

Det finns många sidor på nätet som säljer klasströjor och det kan vara värt att kolla igenom några olika för att se vad som erbjuds. En annan idé kan vara att kontakta ett lokalt tryckeri för att se vad dom kan erbjuda där. Nedan följer några viktiga saker att kolla efter när det är dags att köpa klasströja:

  • Finns olika plagg att välja bland? Hoodies, T-shirts etc.
  • Finns varierande storlekar?
  • Kan man välja bland olika färger?
  • Går det att välja en egen design eller bara bland befintliga?

Priser för klasströjor

En annan viktig sak att kolla upp är såklart hur mycket det kommer att kosta, och vad som ingår i priset och inte. Normalt sett ingår plagg och ett valfritt tryck men vill man lägga till flera tryck brukar det bli dyrare. Här gäller det att vara noggrann om man jämför på egen hand men man kan även välja att be om offerter från olika leverantörer.

Värt att kolla efter är även om det tillkommer en fraktkostnad eller om dom färdiga klasströjorna levereras kostnadsfritt.

Leveranstid

En sista sak som är viktigt att kolla upp när det är dags att köpa klasströjor är hur lång leveranstid det är. Ska tröjorna användas vid något speciellt tillfälle, till exempel studenten, är det ju inte så lyckat om dom blir klara och levererade för sent. Tänk på att beställa i god tid i förväg, speciellt om klassen är stor och många tröjor ska tryckas.