Tänkvärda nyheter

Hyr ut din byggnadsställning

Hyr ut din byggnadsställning

Många villaägare i Uddevalla har en byggnadsställning liggandes i källaren. Den tas fram när huset ska målas om, skorstenen renoveras eller fönstren putsas. Men varför låta ställningen ligga och samla damm – när den kan samla pengar. Personer som har byggnadsställningar, samt dyrare verktyg, och inte använder dessa själv kan nämligen hyra ut dem. Framförallt gäller det enklare produkter.

Hyr ut byggnadsställning i Uddevalla

Det finns flera webbplatser där privatpersoner kan lägga ut produkter för uthyrning. Det som skiljer dem åt är vilket försäkringsskydd som ingår. Om uthyrning sker via Blocket ingår exempelvis ingen försäkring alls och det är därmed något man själv måste se över. Fördelen är att dessa kanaler aktivt jobbar med marknadsföringen vilket innebär att du själv inte behöver lägga energi på detta. Vill du hyra ut byggnadsställningar i Uddevalla lägger du upp en annons på någon av dessa sidor och markerar Uddevalla samt ett par städer i närheten. Företagen optimerar sedan sidorna så att chansen är större att de ska synas bra på Google vid sökning efter just byggnadsställningar inom detta område. Självklart går det även att skapa en egen hemsida men då får man själv stå för all marknadsföring.

Vänd dig till proffs inom byggställningar

Behöver du själv hyra byggnadsställning kan dessa portaler användas för att hitta en passande ställning, i detta fall i Uddevalla, som passar behovet. Detta oavsett om det handlar om en mindre ställning som ska hyras ett dygn eller någon av de allra största som kan hyras flera månader.

Men kom ihåg säkerheten!
Önskar du en byggnadsställning enbart för att skapa en stabilare grund att stå på även om det bara handlar om 1,5 meter upp i luften. Då är säkerheten inte primär utan snarare funktionen att få en stabil och bred plattform att jobba från. Ska däremot arbete utföras på högre höjd bör säkerheten prioriteras. Det är på denna punkt som det skiljer sig en hel del mellan att hyra från privatperson eller företag. Företagen har mycket hårda krav på sig att ställningarna håller god kvalité och uppfyller säkerhetskriterier. Dessutom kan de ställa upp med personal som monterar ihop dem och på detta sätt ser till att de blir säkra på plats. Det ska ställas mot uthyrning av privatperson där hyran sker helt på egen risk. Du får även montera och förankra ställningen själv. Oavsett om du har rätt kompetens eller inte.