Tänkvärda nyheter

Många begagnade bilar i Eskilstuna

Många begagnade bilar i Eskilstuna

I Eskilstuna finns många begagnade bilar på marknaden. Det är inte så svårt att köpa en begagnad bil, men det finns några saker som du bör kika lite extra på. Kanske är det värt att ta hjälp av någon av Eskilstunas duktiga mekaniker för att vara säker på att du köper en begagnad bil i gott skick. Du bör även kontrollera med Transportstyrelsen och Carfax så att allt är i sin ordning innan du genomför köpet.

När du ska köpa begagnade bilar i Eskilstuna så finns det en hel del att tänka på. Här kommer några goda råd för att undvika de värsta hindren på vägen.

Undersök begagnade bilar noga

Rost och problem med motorn. Det är två saker du vill undvika när du tittar på begagnade bilar i Eskilstuna. Kika och känn efter rost på de ställen där det gärna uppstår till exempel på trösklar, hjulhus och på balkar under bilen. Lägg dig ner och kolla ordentligt under bilen. En magnet kan avslöja om rost målats över med spackel och färg. Med dagens moderna bilar så kommer även en hög nivå på tekniken. Detta gör att det ibland är svårt att veta om saker funkar som de ska. Kontrollera att all utrustning fungerar som den ska, särskilt AC och fyrhjulsdrift. Genomför en noggrann kontroll av de begagnade bilar du är intresserade av. I Eskilstuna finns många mekaniker som kan hjälpa dig att kontrollera att bilen fungerar som den ska.

Skulder eller fusk

När du tittar på begagnade bilar i Eskilstuna så bör du vara säker på vem som äger bilen du är intresserad av eftersom det enbart är ägaren som kan göra ett ägarbyte. Du bör även vara säker på att bilen inte är belagt med skulder och att sådant som trängsel- och parkeringsavgifter samt fordonsskatt är betalade. Detta kan du kontrollera via Transportstyrelsen. Du når deras kundtjänst på telefonnummer 0771-14 15 16, och de har faktiskt öppet dygnet runt. Du bör även kontrollera att bilen inte dömts ut eller utförsäkrats i ett annat land och sedan blivit importerad till Sverige. Via Carfax kan du söka information om begagnade bilars ursprung och se till att det inte förekommit något fuffens innan bilen kom till Eskilstuna.