Tänkvärda nyheter

Överfallslarm ger trygghet

Överfallslarm ger trygghet

Överfallslarm ger trygghet

Alla personer som arbetar inom butik, restauranger, banker, caféer eller driver byggen med stora maskiner löper dessvärre risk att dagligen bli utsatt för något slags rånförsök. Det ska givetvis inte avskräcka folk från att jobba i butik eller restaurangbranschen men dessvärre är det så att det finns människor med dåliga avsikter som inte drar sig för att skada andra människor för att stjäla saker, ibland till väldigt lite värde.

Trots att Sverige idag får klassas som ett relativt kontantfritt samhälle och att personalen i många fall inte har koden till de eventuella kassaskåp med värdesaker som finns så är hindrar inte det tjuvar från att försöka bryta sig in. Att stället är kameraövervakat och har direktlinjer till larmcentraler har inte visat sig avskräcka folk som verkligen vill in. Siffran är några år gammal men 2016 anmäldes 827 butiksrån, alltså i snitt ungefär 2.5 rån per dag, och detta var några år sen.

Så hur kan man skydda sig på bästa sätt? Securitas direct erbjuder ett bra och snabbt överfallslarm med direktkontakt till larmcentralen. Larmet kan fungera på olika sätt och anpassas efter ert speciella behov. En butik och en restaurang till exempel har ju olika planlösningar och där personalen rör sig på olika sätt.

Dolda larmknappar skickar signal

Men grundtanken är att ingen ska känna sig ensam eller utsatt. Och om en kollega i andra ändan av rummet blir hotad så ska kollegorna utan några kraftiga rörelser kunna kontakta larmcentral med ett enkelt och diskret knapptryck. Knapparna kan sitta inkopplade antingen vid skrivborden eller kassaplatserna eller i baren samt även i de för kunderna dolda ytorna av lokalen som ett lager, kök eller liknande.

Larmet är också inkopplad till kamera och med liveinspelning och i samma sekund som larmet utlöses skickas signalen med kamera till larmcentralen så att de i realtid kan se vad som pågår. Givetvis går det att i efterhand backa bandet och se när gärningsmännen tog sig in. Larmcentralen kan på så sätt i realtid informera polis och väktare som är på väg till platsen om situationen, antalet gärningsmän, eventuell gisslan och så vidare.

Priserna varierar beroende på lokalernas yta som behöver täckas och de olika verksamhetsområdena. Men du kan aldrig vara för säker, snåla inte in på ett bra larm.