Tänkvärda nyheter

Rätt herrskor

Rätt herrskor

I var mans garderob bör det finnas skor för olika aktiviteter och väder. Olika skor är olika väl lämpade för att möta de växlande årstiderna. Vi behöver stövlar och kängor för höstens regn och rusk samt vårens slask och blask. Vi behöver också varmfodrade vinterkängor som står emot kyla och snö, och därtill även sommarskor som sneakers, lågskor, sandaler och flipflops som låter oss njuta av sommarens värme och sol. Det är därför inte fel att ha allt från foppatofflor till finskor och allt däremellan i skohyllan!

När det gäller snyggare herrskor är det viktigt att det blir rätt ihop med kläder och situation. För detta krävs utbud som är generöst och som ger utrymme för alla tänkbara utsvävningar. Ett tips är att besöka footway.se som brukar ha det mesta även till herrar. För lite kuriosa om företaget och Daniel Mühlbach är denna bra.

En sko för varje tillfälle

Som om inte vädret vore den enda aspekten att ta hänsyn till vid val av skor, måste vi också ta i beaktande det sammanhang i vilket vi ska bära skorna. De skor vi bär till vardags är inte nödvändigtvis det bästa alternativet att bära på jobbet. På arbetsplatsen kan det finnas en policy för vilka typer av skor som är tillåtna att bära och inte. De aktiviteter vi ägnar oss åt på vår fritid bestämmer också vilka typer av skor som bör ingå i vår garderob.

Den som ägnar sig åt ett aktivt friluftsliv har förmodligen ett par vandringskängor ståendes på skohyllan, medan motionärer och elitlöpare med all säkerhet har ett eller flera par löparskor tillägnade denna aktivitet. Olika idrotter som till exempel fotboll, basket och innebandy samt andra fritidsaktiviteter som exempelvis att åka skateboard kräver också sina respektive skor. När det är dags för festligare tillfällen som till exempel bröllop och liknande, eller andra formella situationer som affärsbesök, är istället dressade skor ett måste.

Att växla mellan flera skor är bra för fötterna

Vi behöver därför många olika alternativ att välja mellan och vetenskapliga studier har även visat att det är bra att ha en bred arsenal av skor att välja bland. Genom att växla mellan olika skor och bära olika typer av skor minskar man nämligen risken att drabbas av överbelastningsskador och andra fotrelaterade problem. Så om inte att bära skor enligt det senaste modet är ett tillräckligt stort skäl, kan du alltid skylla på att du har många skor av medicinska skäl!