Tänkvärda nyheter

Så använder du en dermaroller hemma

Så använder du en dermaroller hemma

DermarollerHuden är ett av de områden på huden som tidigast börjar visa tecken på åldrande. Den kan vara oförlåtande – om du är trött kan påsarna under ögonen avslöja detta, om du är nervös kan rodnaden visa detta för din omgivning o.s.v. Vi har ofta ett något komplicerat förhållande till vårt yttersta hudlager. Istället för att lägga om din kost och andra delar av din livsstil, eller boka tid hos en hudspecialist, kan du själv behandla din hud med hjälp av en dermaroller.

Vad är då en dermaroller? Det är en hudvårdsprodukt som är täckt med små, små nålar. Du rullar dessa nålar över ditt ansikte för att signalera till kroppen att det är dags för ny hud att växa fram i ansiktet. Det är vetenskapligt bevisat att denna metod fungerar. Även personer som först är något skeptiskt inställda till det hela märker ganska snart att deras dermaroller faktiskt gör vad den utlovar.

Så fungerar din dermaroller

Det är egentligen inte särskilt konstigt att vissa först är skeptiskt inställda till denna metod för behandling av olika hudproblem – vem skulle egentligen få för sig att rulla små nålar över hela ansiktet, och på så sätt punktera huden? Att du dessutom gör detta själv i din bostad istället för på en hudvårdsklinik får det bara att verka än mer suspekt. En dermaroller är trots allt bara ett litet billigt verktyg som är täckt med små mikronålar. Här ska vi dock avslöja hur det fungerar.

När du använder din dermaroller punkterar de små nålarna ytan på din hud. Detta stimulerar hudens reparationsprocess och förnyelsen av hudceller. Genom att skada din hud uppmuntrar du den att läka av sig självt, vilket gör att den blir starkare och ser bättre ut efter denna läkeprocess. Med hjälp av din dermaroller kan du behandla såväl rynkor som akne, ärrbildning, mörka cirklar och överlag förbättra kvaliteten på din hy.

Om du inte har använt en dermaroller tidigare bör du börja med en som har mindre nålar, från 0,25 till 0,5 mm och sedan arbeta dig uppåt i storlek därifrån.