Tänkvärda nyheter

Tips för att skapa hundratals fotoalbum

Tips för att skapa hundratals fotoalbum

Det kan verka som om det finns en hel del processer att gå igenom men med noggrant förarbete kommer det att vara desto mer givande när du väl har ditt första fotoalbum i dina händer. Den kommer att sprida glädje och lycka i generationer framöver. Så gör något klokt med dina bilder och gör hundratals fotoalbum med dina minnen. I den här texten berättar vi mer om att göra fotoalbum!

Vilket fotoalbum ska man välja av alla hundratals som finns?

Först måste du fråga dig varför du ska göra ett fotoalbum, eftersom detta kommer att påverka hur du jobbar fram projektet och layouten av albumet. Kommer det att följa en samling av fotoalbum, till exempel ett fotoalbum för varje år? Då vill man hålla en linje genom alla böcker och även kanske ha möjlighet att ställa dem i bokhyllan. Tänk över för vad du vill använda fotoalbumet. Men tänk också på att du kan göra hundratals fotoalbum så du behöver inte pressa in alla dina idéer i ett och samma album utan kan göra flera.

När du vet vad du ska göra albumet till är det dags att börja tänka på vilken albumtyp som du vill producera. Detta kommer att påverkas dels av syftet med boken, temat för innehåll och även din budget. Traditionellt har fotoalbum hårda pärmar men du kan också välja mjuka pärmar. Storleken kan vara avgörande för vilket bindningstyp du väljer. En del storlekar finns endast med vissa bindningstyper. Tänk noga över vilken typ av bilder som du vill inkludera. Kommer de att vara bättre lämpade för en större layout på färre sidor eller mindre bok och fler sidor samt om du vill att boken ska stå i bokhyllan eller ligga framme på bordet. Det finns album som passar för alla, hundratals album i olika storlekar att välja bland.

Teman och innehåll

De bästa fotoalbumen har ett sammanhängande tema. (dop, bröllop, möhippa, resa, födelsedag och så vidare) De är inte bara en samling av blandade fotografier. Detta kan förvisso också funka men resultatet blir bättre om du gör detta i form av ett tema och som till exempel “Sommar 2017”. En samling med ett visst motiv eller föremål kan också fungera bra. Du kan också arbeta med bilder som tagits inom en viss tidsram, en bild om dagen från ett år till exempel. Det är viktigt att fotona som ingår har denna begränsning för att ge en struktur och ett sammanhang. Det kommer att göra att du arbetar mer noggrant och kommer att skapa en mer genomtänkt färdig produkt.